bachelor international land and water management wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor international land and water management wageningen university

International Land and Water Management

Bachelor 3 jaar Engels
  • Klimaat
  • Maatschappij
  • Voedsel

Kunnen boeren in een kurkdroge zomer wel of niet water uit de sloot gebruiken om te sproeien? Wat is het effect van een stuwdam in een rivier op omwonenden? Hoe kunnen we voedselproductie beter bestand maken tegen droogte, erosie of overstromingen?    

Wat studeer je bij International Land and Water Management?

Met de Engelstalige bacheloropleiding International Land and Water Management leer je alles over land- en watergebruik en het beheer daarvan. En het gaat verder. Welk effect heeft klimaatverandering eigenlijk op een lokale maatschappij? Hoe werk je samen met de plaatselijke bevolking aan plannen voor verbetering? Je werkt met een combinatie van sociale en natuurwetenschappelijke kennis, aan duurzaamheid en rechtvaardigheid. In deze opleiding krijg je een interessante mix van technische vakken (agronomie, bodem en water) en sociale vakken (sociologie, economie en omgevingswetenschappen). Student Mathijs vertelt alles over zijn ervaring met deze opleiding.

Duurzaam en sociaal grenzen verleggen, dat is het idee. In Nederland en ver daarbuiten draag jij je steentje bij. Go for it!  

Waarom deze studie?

  • Van de Veluwe tot de Himalaya, van de Amazone tot de Sahara. Wat dacht je van een stage of werkplek in Bolivia, India, Australië of Malawi?
  • Je leert vanuit alle kanten kijken: technisch en sociaal maar ook vanuit land- en waterrechten, economie en politiek… een mix waar werkgevers nu al op zitten te wachten. 
  • Je werkt veel samen met studenten en met professionals uit het werkveld. Je leert daarmee veel over veel verschillende expertises, culturen en belangen.  

Meer informatie over International Land and Water Management

Meer weten? Ga dan de diepte in op de WUR website. Lees meer over het studieprogramma, wat je na je studie kunt gaan doen en hoe het zit met toelating en inschrijving.

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.