Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Mathijs

Bachelor 3 jaar Engels
Bachelor International Land and Water Management

“Ik heb altijd al een interesse gehad in de natuur. In mijn eigen moestuin was ik al vroeg bezig met verschillende soorten planten.” Met een vader als bioloog op het eiland Sint Maarten en een oom die bij WUR heeft gestudeerd kon het ook niet anders dat ook Mathijs (21 jaar) bij Wageningen University & Research terecht zou komen.  

International Land and Water Management bij de WUR

”Ik heb onderwerpen als klimaatverandering en wat voor gevolgen dat heeft op mens en natuur altijd al interessant gevonden. Met een 10 voor aardrijkskunde wist ik dat ik iets wilde studeren op dit gebied. Tijdens een meeloopdag kwam ik langs gave plekken zoals het hydrolab en de kassen van Unifarm. Dat gaf mij een goed beeld van de universiteit. Maar ook alles wat er werd verteld, bijvoorbeeld over excursies naar Kreta om meer over erosie te leren, hebben mij getriggerd.” 

”De focus ligt hier echt op de student”

Persoonlijk en flexibel

”Het leukste aan WUR vind ik de mooie campus, de persoonlijke begeleiding die je krijgt van docenten en hoe flexibel het onderwijs is. Dat, samen met het lage uitvalpercentage, gaf mij de zekerheid dat ik het wel kan halen bij WUR. De focus ligt hier namelijk echt op de student.”

Na m’n studie

”Ik weet nog niet precies wat ik wil worden, mijn opties zijn heel uiteenlopend. Het kan nog alle kanten op. Ik ben bij WUR ook niet begonnen met een bepaald doel voor ogen. Wel ben ik erg gefascineerd van projecten zoals Just Dig’it. Mijn studie past perfect in dat plaatje. Praten met de lokale bevolking, de overheid en er samen voor zorgen dat het landschap weer zijn originele vegetatie terug krijgt. Ik zou het vet vinden om daar het verschil mee te kunnen maken. Ik vind dat er ook veel onderzoek gedaan moet worden naar klimaatverandering, wat de gevolgen daarvan zijn en hoe we daarin een oplossing kunnen vinden.”

”Praten met de lokale bevolking, de overheid en er samen voor zorgen dat het landschap weer zijn originele vegetatie terug krijgt”

Een tip bij het kiezen van een studie

”Door het echte verhaal te horen van studenten kwam ik terecht bij de juiste studie. Studenten geven je de meest betrouwbare informatie en je krijgt een goede indruk van de studie. Studenten ontmoet je o.a. op een meeloopdag. Dan zie je ook hoe de universiteit en de verschillende collegezalen eruit zien. Dat heeft mij erg geholpen bij het maken van de juiste studiekeuze.”

Iets studeren met…

Filter op studies die passen bij jouw interesse