Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Quinlan

Bachelor 3 jaar Nederlands
Bachelor Bos- en Natuurbeheer

“Op Curaçao was ik altijd al bezig met planten en dieren. Elk weekend was ik in het bos te vinden en spotte ik bijzondere vogels. Bij Wageningen University & Research kan ik verder met mijn passie voor de natuur en daarom past het zo goed bij mij”, zegt eerstejaars student Bos- en Natuurbeheer Quinlan (18 jaar).

Studieswitch

“De voedselcrisis op Curaçao heeft tijdens mijn jeugd indruk op me gemaakt. Ik zag dat er op het eiland te weinig kennis was over natuur en voedsel. Daarom heb ik in eerste instantie gekozen voor de bachelor Plantenwetenschappen. Tijdens het volgen van die vakken merkte ik dat ik het vak ecologie heel interessant vond. Mijn passie lag dus bij de ecologische aanpak, het grotere geheel en de relaties binnen de natuur. Daarom heb ik besloten om over te stappen naar de bachelor Bos- en Natuurbeheer. Die studie past nóg beter bij mij. Ik leer hier alles over ecologische systemen, landbouw en hoe alles met elkaar is verbonden.”

“Door de vrienden die ik heb gemaakt, voel ik me nu ook thuis in Wageningen.”

Groene en knusse campus

“Ik heb gekozen voor Wageningen, omdat er op en om de campus veel ruimte is voor groen. Dat is iets wat ik belangrijk vind en mij deed denken aan de weidsheid van Curaçao. Het duurde even voordat ik was gewend aan het leven hier.  Vooral toen de winter kwam, had ik last van heimwee. Door de vrienden die ik heb gemaakt, voel ik me hier nu ook thuis. Mijn vrienden zijn echt mijn Nederlandse familie geworden.”

“De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie wil ik inzetten voor het eiland.”

Ambitie

“Na mijn studie wil ik terug naar Curaçao. De kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie wil ik inzetten voor het eiland. Voedsel en economie zijn een grote uitdaging voor de lokale bevolking. Ik wil de maatschappij helpen om economisch vooruit te gaan, terwijl we de natuur beschermen.
Misschien dat ik beleidsmaker word of dat ik echt met de voeten in de modder onderzoek ga doen naar de ecosystemen op het eiland zoals de koraalriffen.”

Tip voor studiekiezers

“Tegen studiekiezers zou ik zeggen: staar je niet te veel blind op de statistieken van opleidingen. Volg gewoon je gevoel en wees trouw aan jezelf, aan je normen en waarden! Dat is het belangrijkst.
En als je studie begonnen is, wil ik je uitdagen om open te staan voor nieuwe ervaringen, durf los te laten en geniet!”

Iets studeren met…

Filter op studies die passen bij jouw interesse