Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Louis

Bachelor 3 jaar Engels
Bachelor Food Technology

“Ik wil graag het verschil maken voor de lokale gemeenschap in mijn land, het Afrikaanse continent en misschien zelfs de wereld. In Madagaskar hebben we 8 dialecten, goede communicatie is dan een uitdaging. Die kloof wil ik overbruggen.” vertelt Louis (23 jaar).

Food Technology aan WUR

“Na mijn middelbare school heb ik stagegelopen bij een voedselbedrijf op de afdeling onderzoek en ontwikkeling voor het produceren van snacks. Hier ontdekte ik dat ik het vakgebied van voedseltechnologie super interessant vind. Mijn leidinggevende raadde me aan om te kijken naar de opleiding Food Technology bij Wageningen University & Research. Ik zag dat die opleiding bij WUR de beste is in haar vakgebied. Daarom heb ik gekozen om hier te studeren.”

“De docenten zijn heel toegankelijk, open en betrokken. Dat is voor mij erg waardevol.”


“In Madagaskar is er een hiërarchie tussen studenten en professoren. Hier kan ik ze bij hun voornaam noemen. De docenten zijn heel toegankelijk, open en betrokken. Dat is voor mij erg waardevol. Verder ben ik vet enthousiast over alles wat de universiteit aanbiedt; het onderwijs, zorg voor studenten, maar ook alles daar omheen. Forum en Orion zijn de gebouwen waar ik het grootste deel van mijn tijd doorbreng. De bibliotheek in Forum is erg fijn om te studeren. In Orion staat een pingpongtafel, wat ideaal is als afwisseling om even te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken.”

Vrije tijd in Wageningen

“Ik ben super sociaal en dan is Wageningen perfect. Je komt hier altijd bekenden tegen, op de campus, in de stad, echt overal. De natuur in de omgeving is ook prachtig. Je kunt gewoon fietsend naar alle mooie plekken. Verder geef ik wekelijks Franse les aan andere studenten bij ISOW. Ik help ook bij een voedselbank in Wageningen. Twee of drie keer per week ga ik daarnaartoe om voedsel uit te delen aan mensen die het nodig hebben.”
“Ik doe ook veel aan sport, zoals tennis en voetbal bij de studentensportvereniging en ik ga vaak naar de fitness. Dat allemaal op dezelfde plek!”

“Ik wil meer waarde toevoegen aan de producten die mijn land te bieden heeft…”

Na mijn studie

“Ondernemen lijkt me supertof, en ik wil iets doen met voedselmarketing. Ik wil meer waarde toevoegen aan de producten die mijn land te bieden heeft en meer samenwerken met lokale gemeenschappen. Onze producten worden nu namelijk massaal geëxporteerd, maar daar ontvangen we heel weinig voor terug. Industrialisatie in Madagaskar staat nog in de kinderschoenen, dus er is veel ruimte voor verbetering!”

Tip bij het kiezen van een studie

“Ik wil studiekiezers aanraden om naar de (Online) Open Dag te gaan. Probeer vooral ook naar de campus te gaan en daar te ervaren hoe het is. Dat is echt veel waardevoller dan online. En praat met studenten die momenteel in Wageningen studeren en hoor hoe zij het ervaren.”

Iets studeren met…

Filter op studies die passen bij jouw interesse