Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Jantien

Bachelor 3 jaar Nederlands
Bachelor Economie en Beleid

“Jonge mensen willen écht veranderen, maar dat kunnen ze niet alleen. WUR helpt mij de bruggenbouwer te zijn tussen twee werelden die elkaar niet begrijpen.” Voor Jantien (19 jaar) is dat dé reden waarom ze Economie en Beleid is gaan studeren bij Wageningen University & Research (WUR). Maar er is meer.

Economie en Beleid bij de WUR

”Ik kom zelf van het Friese platteland, uit de omgeving van Leeuwarden. De huidige discussies over onder andere de stikstofmaatregelen krijg ik dan ook vaak mee. Waarom neemt de overheid dit besluit en waarom zijn de boeren in Friesland het daar niet mee eens. Ik begreep niet waarom die maatregelen er dan toch kwamen. Daar zit een bepaalde gedachte achter die ik graag wil begrijpen. Door de combinatie van life sciences, agricultuur, politiek en economie heb ik besloten om de Bachelor Economie en Beleid te gaan doen in Wageningen. Bij andere universiteiten miste ik de connectie tussen die werelden. Ik wil die bruggenbouwer zijn tussen de overheid en de lokale mensen. Die verbinding leggen zodat mensen elkaar beter kunnen begrijpen. Er wordt nu alleen nog maar gepraat en niet naar elkaar geluisterd. En dat leidt tot polarisatie.”

”Ik wil die bruggenbouwer zijn tussen de overheid en de lokale mensen”

Wageningen is heel toegankelijk

”De campus is mooi en modern, waardoor het erg prettig is om er te studeren. Verder is Wageningen een kleine gezellige stad waar alles dicht bij elkaar ligt. Het is hier heel toegankelijk, persoonlijk en je komt er sociaal ook gemakkelijk tussen.”

Na m’n studie

”Na mijn bachelor wil ik een master binnen de WUR volgen. Ik twijfel nog of het een master wordt in de richting van land en water beheer of dat ik juist de economische kant op ga. Het lijkt me leuk om een baan te hebben bij de Rijksoverheid, Waterstaat of een tussenpartij die advies kan geven over de agri- en landbouw sector. Ik begrijp namelijk waar bepaalde problemen vandaan komen en hoop het, door mijn achtergrond, beter over te kunnen brengen. Zo wil ik zorgen dat we elkaar beter begrijpen en meer begrip hebben voor elkaar.”

”Zo wil ik zorgen dat we elkaar beter begrijpen en meer begrip hebben voor elkaar.”

Een tip bij het kiezen van een studie

”Het klinkt cliché maar ga echt doen waar je interesse ligt. Er gaat iets mis, dat is het probleem en dat wil je uiteindelijk oplossen. Dat is mijn persoonlijke drive geweest. Kijk wat je interessant vindt en wat je beter wilt gaan begrijpen. Jonge mensen willen écht veranderen, maar dat kunnen ze niet alleen.”

Iets studeren met…

Filter op studies die passen bij jouw interesse