Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Berber

Bachelor 3 jaar Nederlands
Bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies

“Het onderwijs is persoonlijk. Omdat de universiteit niet zo groot is ken je je docenten en medestudenten én kennen zij jou. Dat vind ik heel fijn. Ook is het gewoon heel gezellig in Wageningen” is een van de antwoorden van Berber (19 jaar) op de vraag waarom ze Internationale Ontwikkelingsstudies bij Wageningen University & Research (WUR) studeert.

Internationale Ontwikkelingsstudies bij WUR

“Zelf kom ik uit een wijk in Rotterdam waar ik veel ongelijkheid en armoede zag. En als mensen het hier al zwaar hebben, hoe is dat dan wel niet op plekken waar er nog minder kansen zijn? Daarom vind ik het super interessant om over mensen te leren en hoe je mensen écht kunt helpen bij het verder ontwikkelen van hun dagelijkse leven. De praktische toepassing ervan zeg maar. Mooi aan WUR vind ik de duidelijke focus op ontwikkelingen in bijvoorbeeld voedsel, landbouw, water en sociale context binnen een groep. Daarom heb ik ook voor WUR gekozen en niet voor een andere universiteit.” 

“Mooi aan WUR vind ik de duidelijke focus op ontwikkelingen in bijvoorbeeld voedsel en landbouw”

Gezellig studeren in Wageningen

“Wageningen is een gezellige plek om te wonen. Bijna iedereen woont hier op kamers. Ik heb hier m’n studievereniging waarmee ik bijvoorbeeld een gala, pannenkoekendiner of iets sportiefs organiseer en ik doe verschillende sporten zoals volleybal en fitness. Ook zit ik in het Unicef Studenten-team waarmee we met acties geld ophalen en een bewustzijn creëren.”  

Na m’n studie

“Na deze bachelor wil ik de master International Development gaan doen en daarna veldwerk in het buitenland, bijvoorbeeld voor Oxfam Novib. Graag kijk ik samen met een community wat ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Het lijkt me bijzonder dat alles wat ik heb geleerd over bevolkingsgroepen (politiek, sociaal en economisch) in praktijk te brengen.” 

“Graag kijk ik samen met een community wat ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen”

Tips bij het kiezen van een studie

“Wat mij enorm hielp waren de open dagen. Ik vond bij WUR de mensen enorm enthousiast en die duidelijke focus op voedsel en landbouw sprak mij aan.” 

Iets studeren met…

Filter op studies die passen bij jouw interesse