Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Ben

Bachelor 3 jaar Nederlands
Bachelor Bos- en Natuurbeheer

“Ik heb altijd al willen snappen hoe de dingen in de natuur werken. In de boom voor m’n raam maar ook de interacties binnen een bos. Dat de studies bij Wageningen University & Research heel praktisch zijn ingericht past ook bij mij”, vertelt eerstejaars student Bos- en Natuurbeheer Ben (18 jaar).  

Bos- en natuurbeheer bij de WUR

“Ik heb op veel verschillende plekken op de wereld gewoond. En waar ik ook was en naar school ging: natuur, ecologie en biologie vond ik altijd super interessant. Doordat de WUR internationaal goed bekend staat én ze de studie hadden die ik zocht, ben ik hier gaan studeren. De WUR is echt een universiteit van doen. De nadruk ligt op het toepassen van die wetenschappelijke kennis in de praktijk. Je mag hier door te doen laten zien wat je kan en ontdekken wat je wilt leren, om vervolgens een duurzame impact maken.” 

“WUR is een universiteit van doen” 

Sociale studie

“Wat ik leuk vind aan deze studie bij de WUR is de nadruk op de sociaalwetenschappelijke kant. We leren over de impact die wij hebben op de natuur, maar ook de impact van de natuur op ons. Ook staan we stil bij de invloed van politiek en beleid op bos- en natuurbeheer. Het sociale zit hem ook in het samenwerken met andere studenten waarin je gelijk je samenwerk- en communicatie-skills ontwikkelt.” 

“We leren over de impact die wij hebben op de natuur, maar ook de impact van de natuur op ons”

Na m’n studie

“Wat ik uiteindelijk wil is de ecologische stand in de natuur verbeteren. Denk aan de herintroductie van grote grazers (bizons bijv.) in deze systemen. Er gebeurt nu wel wat op dat vlak maar lang niet genoeg. Ik zie mezelf wel in de bossen van Scandinavië werken. En dat ik dan de helft van de tijd op kantoor ben om advies te geven in bos- en natuurbeleid en de helft buiten om te handhaven en praktisch bezig te zijn. Beide leren we nu ook in de studie.” 

Een tip bij het kiezen van een studie

“Heb het erover met klasgenoten en je ouders. Daarnaast raad ik aan echt goed te kijken naar specifieke kenmerken en vakken van de studie. Dat, samen met het bezoeken van een open dag én online chatten met WUR-studenten, heeft mij erg geholpen.”

Iets studeren met…

Filter op studies die passen bij jouw interesse