Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Anna

Bachelor 3 jaar Nederlands
Bachelor Voeding en Gezondheid

“Je hebt moed nodig om te zeggen ik stop met mijn studie en zoek iets dat beter bij mij past’’. Zegt student Voeding en Gezondheid Anna (22 jaar), die nu precies weet wat ze wil. Ze zit helemaal op haar plek in Wageningen. En de appel valt niet ver van de boom, want ook haar vader heeft hier gestudeerd!

Voeding en Gezondheid bij de WUR 

“Voordat ik de bachelor Voeding en Gezondheid ging volgen aan de WUR heb ik eerst 2 jaar geneeskunde in Polen gestudeerd. Bij die studie ligt de focus vooral op zorg en symptoombestrijding. Ik kwam er juist achter dat ik me meer wilde richten op het voorkomen van die problemen. Daar speelt voedsel een hele belangrijke rol in. Want wat kun je eten om gezond te blijven en hoe kun je de maatschappij goed voorlichten om de juiste keuze(s) te maken? En dat om te voorkomen dat ze uiteindelijk ziek worden. Veel mensen willen wel gezonder leven alleen weten ze (vaak) niet wat de beste keuze is. Ik wil ze juist keuzes laten maken op basis van relevante en wetenschappelijke kennis.’’ 

Een gerichte wetenschappelijke studie 

“Het moest iets met gezondheid gaan worden; ik heb eerst gekeken naar gezondheidswetenschappen in Maastricht en Rotterdam. Maar die studies zijn meer gericht op het zorgstelsel. En ik wil juist kijken naar wat er voorafgaat. Want hoe kun je voedsel zo inrichten waardoor we minder zorg nodig hebben op latere leeftijd? Zo win je levensjaren. We leven wel langer, maar de kwaliteit van het leven is afgenomen. We zijn met z’n allen dus langer ziek. En om daar iets aan te doen kun je het beste studeren in Wageningen, hier pak je de problemen bij de wortel aan. Bij de WUR ligt de wereld aan je voeten.’’ 

“Hier pak je problemen bij de wortel aan.”

Na m’n studie 

“Ik doe wat ik leuk vind. Als er iets op mijn pad komt en het past bij me dan ga ik ervoor. Op de universiteit kun je gemakkelijk van studie switchen. Tijdens je opleiding kom je erachter wat je nog meer leuk vindt. Je kunt een groot deel van de vakken die je hebt afgerond meenemen naar de richting waar jij op wilt. Dat wordt zelfs gestimuleerd in Wageningen. Want het gaat juist om wat je leert. Niet om het presteren, dat komt vanzelf. Na de bachelor Voeding en Gezondheid wil ik graag leren over Food Quality en Marketing Management. Hierdoor kan ik de theorie over voeding toepassen in de praktijk, en mensen bereiken bij het maken van keuzes.”

‘‘Het gaat er juist om wat je leert, niet om het presteren.’’

Een tip bij het kiezen van een studie 

“Praat vooral met huidige studenten voor het eerlijke verhaal. Daar heb je echt het meest aan. Oriënteer je goed, het is niet erg als je verschillende studies kiest. Je kunt nog altijd een andere kant op. Soms heb je ook ballen nodig om te stoppen en opnieuw te beginnen. Dat is voor de lange termijn het beste wat je kunt doen. Én je leert er alleen maar van!”

Iets studeren met…

Filter op studies die passen bij jouw interesse