bachelor tourism wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor tourism wageningen university

Tourism

Bachelor 3 jaar Engels
  • Klimaat
  • Maatschappij
  • Natuur

Al die duizenden toeristen die maandelijks de Machu Picchu in Peru beklimmen brengen veel welvaart met zich mee maar zijn ook belastend voor de lokale natuur en bevolking. Vergeet ook niet de manier waarop we reizen over de wereld. Als we duurzamer met onze aarde willen omgaan moeten we ook onze manier van reizen gaan veranderen… Wil jij hier de oplossingen voor vinden? Dan is de bacheloropleiding Tourism je bestemming.

Wat studeer je bij Tourism?

Je leert hoe het toerisme sterk verbonden is met de samenleving, economie, natuur en klimaat. De wereld verandert en dat vraagt ook iets van onze manier van reizen. Hoe kunnen we het gebruik van fossiele brandstoffen in het reizen terugbrengen? En hoe moet de nieuwe manier van reizen er dan uit zien? Dat is waar deze studie om draait.

De bachelor Tourism is een joint degree. Dit betekent dat twee universiteiten (Breda University of Applied Sciences en Wageningen University & Research) samenwerken. Je doet je eerste twee jaar in Breda (dé stad van toerisme) en sluit je opleiding af in Wageningen (dé duurzame, wetenschappelijke hotspot van Nederland).

Een goede mix en het beste van twee werelden. Verleg je grenzen en maak de wereld een stukje mooier!  

Waarom deze studie?

  • De opleiding combineert sociale, economische én milieuwetenschappen. Uniek en de enige in z’n soort in Nederland.  
  • Toerisme is een van de belangrijkste sectoren ter wereld. Veel werkgevers vragen om jouw kennis om hun organisaties duurzamer te maken.
  • Je hebt straks een gezamenlijke academische graad van Wageningen University & Research en Breda University of Applied Sciences (BUas). Het beste van twee werelden!

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.

Gaat jouw hart sneller kloppen van de Bacheloropleiding Tourism? Kijk dan gauw wat je kunt verwachten van deze studie.
Wanneer je Tourism studeert, studeer je 3 jaar fulltime.

Jaar 1

In je eerste studiejaar begint je avontuur met introductievakken over toerisme, sociologie, economie, omgevingswetenschappen en onderzoeksmethodes. De kennis die je opdoet pas je in de tweede helft van dit jaar toe in vervolgvakken.

Jaar 2

In het tweede jaar verdiep je je in ontwikkelings- en interculturele studies en onderwerpen als organisatie- en consumentengedrag, landschapsplanning en milieusysteemanalyse. Ook ga je proeven aan het managen van toeristische bestemmingen en bouw je je wetenschappelijke vaardigheven verder op. Als klap op de vuurpijl sluit je het jaar af met een internationaal veldpracticum in Zuidoost-Azië.

Jaar 3

Klaar voor jaar 3? Je bent straks helemaal up-to-date op het gebied van management, beleid, technologie en duurzaamheid. In de eerste helft van het jaar kies je een minor die jij interessant vindt. Daarna is het tijd voor je Bachelor thesis.

Minor

Tijdens je derde jaar kun je je kennis met een minor verbreden of verdiepen. Denk bijvoorbeeld aan een minor in internationale ontwikkelingsstudies of omgevingswetenschappen. Je kunt hem zelfs aan een andere universiteit volgen!

Studiebegeleiding

Bij WUR vinden we persoonlijke begeleiding en contact heel belangrijk. Daarom is het aantal begeleiders (docenten, studieadviseurs en – begeleiders) die jou helpt bij doorlopen van je studie een stuk groter dan bij andere universiteiten in Nederland. Daarmee maken we de kans dat je uitvalt tijdens je studie kleiner. Ook geeft die persoonlijke touch meer studieplezier. Dit bewijst dat we écht betrokken zijn bij je.

Vergelijk de opleiding

Nieuwsgierig naar hoe deze studie het doet vergeleken met vergelijkbare studies op andere universiteiten? Check de cijfers hier.

Meer weten?

Ga de diepte in op de WUR website en lees meer over het studieprogramma.

Na het afronden van de bacheloropleiding Tourism doen veel studenten een master of ze gaan aan het werk.

Wat kun je worden met de bacheloropleiding Tourism?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als junior in strategische beleidsfuncties, marketing en management of als junior onderzoeker bij onderzoeks- en consultancybureaus.

“I am Commercial Insight Analyst at Monarch Airlines, which means I am part of the analytics team on the commercial side of the airline.” – Alumnus Thijs Eggink

Aansluitende masters Tourism

Veel studenten doen een master na hun bacheloropleiding. Hiermee krijg je nog meer kennis en vaardigheden mee. Deze masters sluiten mooi aan:

Een andere Wageningse masteropleiding kan ook. Je kiest dan in het derde jaar van je Bachelor vrije keuzevakken die maken dat je makkelijk instroomt bij het masterprogramma van je voorkeur. Je studieadviseur helpt je bij het bepalen van deze route, zodat je zonder vertraging instroomt. Met de juiste minor kun je bijvoorbeeld de volgende masters bij WUR volgen:

Je kunt ook een andere master bij Breda University of Applied Sciences volgen:

Meer weten?

Gan dan de diepte in op de WUR website en lees meer over Na je studie.

Enthousiast over deze studie? Kom dan bij WUR studeren. Check aan de hand van deze toelatingsinfo voor de Bachelor Tourism of je je zo kunt inschrijven of dat je nog even aan de bak moet.

Inschrijven Bachelor Tourism

Je kunt je vandaag al inschrijven voor deze studie als je een van de onderstaande diploma’s (met profielen) bezit.

  • Vwo-diploma Natuur en Techniek
  • Vwo-diploma Natuur en Gezondheid
  • Vwo-diploma Economie en Maatschappij
  • Vwo-diploma Cultuur en Maatschappij

Een ander diploma?

Heb je de bovenstaande diploma’s niet? Geen zorgen, er zijn meerdere wegen naar Rome. Wat je achtergrond ook is, het is belangrijk dat je kunt aantonen dat je op vwo-niveau kennis hebt van de vereiste vakken. Dit toon je aan met je vwo-diploma of -deelcertificaat. Op basis van je hbo-propedeuse of bachelor of een buitenlands diploma maken we nog wel eens een uitzondering.

Meer weten?

Alle diepgaande info over deze toelatingseisen, vwo-deelcertificaten en routes lees je verder bij toelating en inschrijving.

Inschrijven

Ben jij zeker van deze studie? Inschrijven doe je in een paar stappen, bekijk ze hier!