bachelor tourism wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor tourism wageningen university

Tourism

Bachelor 3 jaar Engels
  • Klimaat
  • Maatschappij
  • Natuur

Al die duizenden toeristen die maandelijks de Machu Picchu in Peru beklimmen brengen veel welvaart met zich mee maar zijn ook belastend voor de lokale natuur en bevolking. Vergeet ook niet de manier waarop we reizen over de wereld. Als we duurzamer met onze aarde willen omgaan moeten we ook onze manier van reizen gaan veranderen… Wil jij hier de oplossingen voor vinden? Dan is de bacheloropleiding Tourism je bestemming.

Wat studeer je bij Tourism?

Je leert hoe het toerisme sterk verbonden is met de samenleving, economie, natuur en klimaat. De wereld verandert en dat vraagt ook iets van onze manier van reizen. Hoe kunnen we het gebruik van fossiele brandstoffen in het reizen terugbrengen? En hoe moet de nieuwe manier van reizen er dan uit zien? Dat is waar deze studie om draait.

De bachelor Tourism is een joint degree. Dit betekent dat twee universiteiten (Breda University of Applied Sciences en Wageningen University & Research) samenwerken. Je doet je eerste twee jaar in Breda (dé stad van toerisme) en sluit je opleiding af in Wageningen (dé duurzame, wetenschappelijke hotspot van Nederland).

Een goede mix en het beste van twee werelden. Verleg je grenzen en maak de wereld een stukje mooier!  

Waarom deze studie?

  • De opleiding combineert sociale, economische én milieuwetenschappen. Uniek en de enige in z’n soort in Nederland.  
  • Toerisme is een van de belangrijkste sectoren ter wereld. Veel werkgevers vragen om jouw kennis om hun organisaties duurzamer te maken.
  • Je hebt straks een gezamenlijke academische graad van Wageningen University & Research en Breda University of Applied Sciences (BUas). Het beste van twee werelden! 

Meer informatie over Tourism

Meer weten? Ga dan de diepte in op de WUR website. Lees meer over het studieprogramma, wat je na je studie kunt gaan doen en hoe het zit met toelating en inschrijving.

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.