bachelor soil, water, atmosphere, wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor soil, water, atmosphere, wageningen university

Soil, Water, Atmosphere

Bachelor 3 jaar Engels
  • Klimaat
  • Natuur

De zoveelste modderstroom in Bangladesh, slechte luchtkwaliteit door te veel fijnstof of wat dacht je van te natte polders of juist te droge dijken in Nederland? De bacheloropleiding Soil, Water en Atmosphere is meer dan ooit actueel. 

Wat studeer je bij Soil, Water, Atmosphere?

Welk effect heeft klimaatverandering op bodem, water en lucht? En hoe kunnen we onze omgeving op een duurzamere manier beheren en gebruiken? Als jij gefascineerd bent door de wereld om je heen en je interesse hebt in natuurkunde, wiskunde, scheikunde en aardrijkskunde, dan zit je hier helemaal op je plek.

Je leert om met een natuurwetenschappelijke bril naar alle processen op aarde te kijken, van de bodem onder je voeten tot de atmosfeer boven je hoofd. Zo kun je straks verschillende bodems herkennen en leer je hoe we bodems op een goede duurzame manier kunnen gebruiken (bodemkunde). Of kun je uitrekenen hoe regen en drinkwaterwinning de grondwaterstand beïnvloeden (hydrologie). En begrijp je de relatie tussen soorten wolken en de bijbehorende weerpatronen (meteorologie). Je staat met deze Engelstalige studie letterlijk met je voeten in de klei.

Met jouw kennis van de samenhang tussen Bodem, Water en Atmosfeer draag jij bij aan een duurzame en leefbare wereld!

Waarom deze studie?

  • Enorm actueel. De studie focust zich op klimaatverandering, wateroverlast, verdroging en erosie vanuit een natuurwetenschappelijk perspectief. 
  • Van meerdere kanten bekeken. De studie is uniek doordat het hydrologie, meteorologie en bodemkunde in één natuurwetenschappelijke opleiding combineert.  
  • Door middel van veldwerk, practica en excursies leer je de theorie gelijk te combineren met de praktijk. Wist je bijvoorbeeld dat het World Soil Museum op onze campus zit?

Meer informatie over Soil, Water, Atmosphere

Meer weten? Ga dan de diepte in op de WUR website. Lees meer over het studieprogramma, wat je na je studie kunt gaan doen en hoe het zit met toelating en inschrijving.

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.