bachelor marine sciences wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor marine sciences wageningen university

Marine Sciences

Bachelor 3 jaar Engels
  • Maatschappij
  • Natuur
  • Voedsel

Wat vind jij van het Ocean Cleanup Project? Wat denk jij bij een windmolenpark op zee? Volg je op social media ook alle accounts die maar iets met oceanen te maken hebben? Duik dan de diepte in met de bacheloropleiding Marine Sciences.

Wat studeer je bij Marine Sciences?

Zeeën worden steeds meer en anders gebruikt. Voor voedselvoorziening, delfstofwinning, transport, windenergie en toerisme. Ook hebben opwarming van het zeewater, overbevissing, vervuiling en een stijgende zeespiegel grote invloed. Op ecologische processen en sociale systemen van mensen die bij en van de zee leven. 

Bij de Engelstalige bachelor Marine Sciences leer je de marine systemen beter te begrijpen. Je wordt niet alleen ecologisch opgeleid maar leert ook veel over de zee als voedingsbron en het belang van de zee voor de maatschappij. Je bestudeert bijvoorbeeld de oorzaken en gevolgen van oceaanvervuiling of hoe de zee aan duurzame voedselvoorziening kan bijdragen.

Daarin verander jij de toekomst met duurzame, inclusieve oplossingen voor natuur, voedsel én maatschappij. 

Waarom deze studie?

  • Marine Sciences is een nieuwe opleiding die uniek is in Nederland. Er bestaat geen andere wetenschappelijke bachelor op dit gebied. De opleiding start in september 2023.
  • Omdat je vanuit natuur, voedsel en maatschappij over de zee leert heb je straks genoeg ervaring om samen te werken met allerlei belangrijke partijen. 
  • Innovatieve, duurzame oplossingen voor (het gebruik van) de zee zijn hard nodig. Het werkveld wacht op professionals zoals jij.

Meer informatie over Marine Sciences

Meer weten? Ga dan de diepte in op de WUR website. Lees meer over het studieprogramma, wat je na je studie kunt gaan doen en hoe het zit met toelating en inschrijving.

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.