bachelor foot tech nology wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor foot tech nology wageningen university

Food Technology

Bachelor 3 jaar Engels
  • Technologie
  • Voedsel

Ben je gepassioneerd om voedsel duurzamer, gezonder en veiliger te maken? Benieuwd hoe je vleesproducten kunt maken met 90% minder uitstoot? Of waarom komkommers altijd in dat plastic jasje zitten? Proef meer van deze voedselinnovaties en productieprocessen bij de Engelse bacheloropleiding Food Technology.

Wat studeer je bij Food Technology?

Tijdens de opleiding dompel je jezelf onder in de wereld van voedsel. Van gezondheid en kwaliteit tot voedselveiligheid en duurzaamheid. Je onderzoekt de ontwikkeling van nieuwe producten en leert hoe je bestaande producten kunt verbeteren. Vanuit de scheikunde, natuurkunde, wiskunde leer je de basisprincipes. Die zijn essentieel om veilig en kwalitatief hoogwaardig voedsel te ontwikkelen. Door inzicht in economie en logistiek leer je alles over marktposities, verpakkingsmethoden en voedseltransport. Al deze kennis pas je toe in de praktijk om duurzame innovaties door te voeren in de hele voedselindustrie.

En, loopt het water je al in de mond? Ga de uitdaging aan en draag bij aan de toekomst van innovatief en duurzaam voedsel.

Waarom deze studie?

  • De enige Food Technology opleiding in Nederland op universitair niveau met internationaal een uitstekende reputatie. 
  • Ontwikkel diepgaande kennis die essentieel is voor het oplossen van de duurzaamheids- en innovatie uitdagingen van de voedselindustrie. 
  • De voedselindustrie ontwikkelt zo hard dat er zowel in Nederland als in het buitenland veel mooie baankansen zijn.

Meer informatie over Food Technology

Meer weten? Ga dan de diepte in op de WUR website. Lees meer over het studieprogramma, wat je na je studie kunt gaan doen en hoe het zit met toelating en inschrijving.

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.