Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug

Communicatie en Life Sciences

Bachelor 3 jaar Nederlands
  • Communicatie
  • Maatschappij

Vind jij het interessant om bij te dragen aan depolarisatie rond thema’s als klimaatverandering? Om uit te zoeken hoe je mensen middels sociale media kunt motiveren tot duurzamer gedrag? Of juist hoe je inwoners kan beïnvloeden hun huis te verduurzamen? Dan is de bacheloropleiding Communicatie en Life Sciences je op het lijf geschreven.

Wat studeer je bij Communicatie en Life Sciences?

In deze studie leer je alles over communicatie rondom maatschappelijke uitdagingen zoals klimaat, duurzaamheid, natuur, gezondheid en voeding. Je draagt met jouw skills straks direct bij aan de vraagstukken die jij interessant vindt en wilt oplossen.

Met Communicatie en Life Sciences word je een echte bruggenbouwer tussen mensen met verschillende achtergronden, meningen en belangen. Je leert hoe je met allerlei vormen van communicatie je mensen bij elkaar brengt om verandering teweeg te brengen.

Echt impact maken met de mooie ontwikkelingen die er al zijn. Creëer een bewustzijn, motiveer en beïnvloed, zo verander jij de toekomst.

Waarom deze studie?

  • Het is de enige opleiding Communicatiewetenschap in Nederland gericht op uitdagingen in natuur, klimaat, gezondheid, duurzaamheid en voeding. 
  • Je leert hoe je met (sociale) media ideeën van burgers en de politiek beïnvloedt. Met deze kennis kan je bijdragen aan een betere en gezondere wereld.
  • Je zet maatschappelijke oplossingen om in actie doordat jij voor de verbinding zorgt tussen mensen en organisaties.  

Meer informatie over Communicatie en Life Sciences

Meer weten? Ga dan de diepte in op de WUR website. Lees meer over het studieprogramma, wat je na je studie kunt gaan doen en hoe het zit met toelating en inschrijving.

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.