bachelor agrotechnologie wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor agrotechnologie wageningen university

Agro­technologie

Bachelor 3 jaar Nederlands
  • Technologie
  • Voedsel

Zie jij jezelf al robots en drones ontwikkelen voor de landbouw van de toekomst? Of heb jij wel wat ideeën bij duurzaam produceren van voedsel of grondstoffen? Ontdek dan wat de bachelor Agrotechnologie jou te bieden heeft.

Wat studeer je bij Agrotechnologie?

Bij de bacheloropleiding Agrotechnologie werk je, met een technische pet op, aan innovatie en groene oplossingen op het gebied van plant, dier en leefomgeving. Door de wereld te meten, te modelleren en te analyseren kom je tot nieuwe ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een melkrobot, een algenkwekerij en een optimale stalinrichting. Of ontwerp een andere innovatie waarmee je de agrarische sector verder helpt en eraan bijdraagt om goede en goed geproduceerde voeding beschikbaar te maken voor iedereen op aarde.

Door wetenschappelijke hoogstandjes te combineren met gezond verstand ga jij straks de uitdaging aan.

Waarom deze studie?

  • Je ontwerpt innovatieve en duurzame oplossingen voor de productie van voedsel. 
  • Groene toepassingen gaan hier verder dan alleen de traditionele boerderij, je gebruikt moderne hightech middelen op de campus bij de onderzoeken die je doet.
  • Je werkt in een sector waar duurzame ontwikkelingen meer dan ooit nodig zijn. Jouw bijdrage is urgent en belangrijk dus!  

Meer informatie over Agrotechnologie

Meer weten? Ga dan de diepte in op de WUR website. Lees meer over het studieprogramma, wat je na je studie kunt gaan doen en hoe het zit met toelating en inschrijving.

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.