bachelor agrotechnologie wageningen university

Verbeter de leesbaarheid door kleuren donkerder te maken en transparantie te verminderen.

Terug
bachelor agrotechnologie wageningen university

Agro­technologie

Bachelor 3 jaar Nederlands
  • Technologie
  • Voedsel

Zie jij jezelf al robots en drones ontwikkelen voor de landbouw van de toekomst? Of heb jij wel wat ideeën bij duurzaam produceren van voedsel of grondstoffen? Ontdek dan wat de bachelor Agrotechnologie jou te bieden heeft.

Benieuwd naar deze opleiding? 
Meld je dan aan voor de Open Dag op zaterdag 9 november 2024.

Wat studeer je bij Agrotechnologie?

Bij de bacheloropleiding Agrotechnologie werk je, met een technische pet op, aan innovatie en groene oplossingen op het gebied van plant, dier en leefomgeving. Door de wereld te meten, te modelleren en te analyseren kom je tot nieuwe ontwerpen. Denk bijvoorbeeld aan een melkrobot, een algenkwekerij en een optimale stalinrichting. Of ontwerp een andere innovatie waarmee je de agrarische sector verder helpt en eraan bijdraagt om goede en goed geproduceerde voeding beschikbaar te maken voor iedereen op aarde.

Door wetenschappelijke hoogstandjes te combineren met gezond verstand ga jij straks de uitdaging aan.

Waarom deze studie?

  • Je ontwerpt innovatieve en duurzame oplossingen voor de productie van voedsel. 
  • Groene toepassingen gaan hier verder dan alleen de traditionele boerderij, je gebruikt moderne hightech middelen op de campus bij de onderzoeken die je doet.
  • Je werkt in een sector waar duurzame ontwikkelingen meer dan ooit nodig zijn. Jouw bijdrage is urgent en belangrijk dus!  

Brochure

Vraag gratis de digitale brochure aan.

Klinkt de Bacheloropleiding Agrotechnologie als jouw toekomst? Kijk hieronder welke vakken je gaat volgen zodat je weet waar je aan toe bent. Word je hier enthousiast van?
Wanneer je Agrotechnologie studeert, studeer je drie jaar fulltime.

Jaar 1

In het eerste jaar bouw je aan de basis met vakken als o.a. Wiskunde en Statistiek, Bedrijfseconomie, Natuurkunde, Proceskunde, Chemie, en Mechanica.

Jaar 2

In jaar twee duik je de diepte in en ga je aan de slag met o.a. Methodisch ontwerpen, Programmeren, Data-analyse en Sensortechnologie.

Jaar 3

Het derde jaar volg je nog één vak voor je studie en schrijf je je bachelorthesis. De rest van het jaar bestaat uit keuzevakken die je helemaal naar wens kunt invullen!

Minor

Tijdens je derde jaar kun je je kennis met een minor nog verbreden of verdiepen. Deze minor kies je helemaal zelf. Denk bijvoorbeeld aan Agricultural Business Management, Innovation and Entrepreneurship of Supply Chain Management. Of je stelt zelf een minor samen. Deze minor doe je in Nederland of in het buitenland.

Onderwijsvormen

De studie bestaat uit:
– Hoorcolleges: een docent vertelt klassikaal de lesstof;
– Werkcolleges: dan doe je een opdracht aan de hand van praktijkvoorbeelden of casussen met een projectgroepje;
– Zelfstudie: zelfstudie zit in je rooster, maar kun je ook zelf inplannen buiten je rooster.

Studiebegeleiding

Bij WUR vinden we persoonlijke begeleiding en contact heel belangrijk. Daarom is het aantal begeleiders (docenten, studieadviseurs en – begeleiders) die jou helpt bij doorlopen van je studie een stuk groter dan bij andere universiteiten in Nederland. Daarmee maken we de kans dat je uitvalt tijdens je studie kleiner. Ook geeft die persoonlijke touch meer studieplezier. Dit bewijst dat we écht betrokken zijn bij je.

Vergelijk de opleiding

Nieuwsgierig naar hoe deze studie het doet vergeleken met vergelijkbare studies op andere universiteiten? Check de cijfers hier.

Meer weten?

Op nóg meer detailniveau ontdekken welke vakken je krijgt? Check het studieprogramma op de WUR website.

Na het afronden van de bacheloropleiding Agrotechnologie doen veel studenten een master of ze gaan aan het werk.

Wat kun je worden met de bacheloropleiding Agrotechnologie?

Je kunt onwijs veel kanten op. Denk o.a. aan een baan als:

  • Ontwerper van innovatieve systemen in de landbouw of de verwerkende industrie, bijvoorbeeld bij een bedrijf als Lely of Marel.
  • Product engineer voor een productgroep van een bedrijf. Je stelt productkwalificaties op en zorgt ervoor dat kwaliteit gewaarborgd wordt.
  • Logistiek engineer, waarbij je systemen ontwikkelt waarmee producten op de juiste plaats, juiste tijd en in de juiste hoeveelheid worden afgeleverd.
  • Onderzoeker, bijvoorbeeld op de Research & Development afdeling van een bedrijf als John Deere.
“Na mijn studie kon ik direct aan de slag bij 365FarmNet in Berlijn. 365FarmNet ondersteunt de boer om zijn gehele agrarische bedrijf te managen met behulp van één softwareapplicatie: veilig, efficiënt en mobiel.” – Alumnus Patrick

Aansluitende masters Agrotechnologie

Veel studenten doen een master na hun bacheloropleiding. Hiermee krijg je nog meer kennis en vaardigheden mee voor deskundig onderzoek. Deze masters sluiten mooi aan:

Een andere Wageningse masteropleiding kan ook. Je kiest dan in het derde jaar van je Bachelor vrije keuzevakken die maken dat je makkelijk instroomt bij het masterprogramma van je voorkeur. Je studieadviseur helpt je bij het bepalen van deze route, zodat je zonder vertraging instroomt. Bij een andere universiteit of in het buitenland een master volgen is vaak ook mogelijk, want je WUR Bachelordiploma wordt overal ter wereld erkend. Een paar voorbeelden:

Meer weten?

Ga dan de diepte in op de WUR website en lees meer over Na je studie.

Zin in deze studie? Kom dan studeren bij WUR. Het aantal plaatsen is onbeperkt. Check aan de hand van deze toelatingsinfo voor de Bachelor Agrotechnologie of je je zo kunt inschrijven of dat je nog even aan de slag moet.

Inschrijven Bachelor Agrotechnologie

Je kunt je vandaag al inschrijven voor deze studie als je een van de onderstaande diploma’s (met profielen) bezit.

  • Vwo-diploma Natuur en Techniek
  • Vwo-diploma Natuur en Gezondheid (met Natuurkunde)

Een ander diploma?

Heb je de bovenstaande diploma’s niet? Geen zorgen! Wat je achtergrond ook is, het is belangrijk dat je kunt aantonen dat je op vwo-niveau kennis hebt van een aantal vakken, waaronder Natuurkunde. Met de bovenstaande diploma’s heb je die kennis sowieso. En anders moet je dat kunnen aantonen met een vwo-deelcertificaat. Op basis van je hbo-propedeuse of bachelor of een buitenlands diploma wordt nog wel eens een uitzondering gemaakt.

Meer weten?

Alle diepgaande info over deze toelatingseisen, vwo-deelcertificaten en routes lees je verder bij toelating en inschrijving.

Inschrijven

Ben jij zeker van deze studie? Inschrijven doe je in een paar stappen, bekijk ze hier!